Honningkage af lagret dej
Honning har altid været en vigtig ingrediens til bagning. Her kan du prøve kræfter med en af de rigtig gamle opskrifter.
- Dansk honning og mel røres sammen til en grunddej, som stilles køligt i en åben skål med et klæde over. Lad dejen hvile svalt eller køligt i ca. 1 år – eller minimum 2 – 3 uger.
- Grunddejen bliver meget hård og tør. Den skæres i passende stykker og kommes i en røremaskine, hvor den røres sammen med hjortetakssalt og æggeblommer. Til sidst tilsættes nellike, kanel og ingefær.
- Dejen rulles ud i ½ cm tykke plader og stikkes ud med forme. Figurerne sættes på en bageplade med bagepapir. Kagerne flyder ud og vil hæve til tredobbelt størrelse, så husk ikke at sætte dem for tæt.
- Lad kagerne bage i 6 – 8 minutter ved 175 grader. Efter afkøling pyntes med glasur eller chokolade.