SNOREMARKS MJØD BRYGGET PÅ MOST OG HYBEN
- Dansk honning, most og hyben koges, og står ved svag varme i 1½ time
- Massen køles ned til ca. 25 grader
- Hyben og 1/3 af saften hældes på 25 l gæringstank. Tilsæt vingær (bioferm killer), gærnæringssalt, pektonase og citronsyre.
- Dag 2 og 4 tilsættes yderligere 1/3 af den kogte saft
- De næste 2-4 uger stormgærer massen, ryst evt. gæringstanken
- Omstikkes første gang efter 6 uger, hvor hybenrester og affaldsstoffer fra gæringen udskilles
- Herefter eftergæres i 4-5 måneder ved kældertemperatur (12-16 grader). Hvis der er meget bundfald bør der omstikkes en gang mere for at begrænse smag fra gærrester.
- Tre uger efter at gæringen er stoppet, (ingen blop i gærrøret) kan mjøden omstikkes sidste gang og tappes på flasker.
- Kan drikkes efter 6 mdr.
Snoremark ved Karin Sloth og Thomas Bredholt
Du kan finde flere lækre opskrifter her
Du kan også følge med på vores facebookside
eller hvad med at følge vores Youtube kanal