Honning er en naturlig smagsforstærker og godt at bruge som krydderi.
Definitionen på en smagsforstærker er, at det er et tilsætningsstof, som i sig selv ikke har nogen smag af betydning, men fremhæver andre smage. Det gør mild honning, men ofte vil den også give lidt smag og aroma.
GRUNDSMAG
Velsmagende mad indeholder flere af grundsmagene som er salt, sødt, surt, bittert eller umamismag. Når grundsmagene er i balance, er en ret ekstra dejlig. Grundsmagene smager vi på tungen og i munden. God honning er mere end sødt. Den kan også have syrlig/frisk smag, være bitter eller have umamismag. Honningen skal ikke overdoseres, da smagen kan blive for gennemtrængende og retten for sød.
SMAG OG AROMA
Honning er et godt krydderi og indeholder dufte og aromaer, der kan bidrage til udsøgt smag i maden. Honningen kan have blomsteraromaer og smage af krydderurter, citrusfrugter, nødder, karamel og meget mere end sødme.
EKSEMPLER PÅ SMAGE DER GÅR GODT MED HONNING