MARINERING OG MØRNING
Honning indeholder enzymer, som kan mørne proteiner og bindevæv i fisk og kød. Derfor er det en god idé at komme honning i en grillmarinade eller lage. Marinaden kan også tilsættes sojasovs og krydderier. 1-3 dages marinering i køleskabet af fisk, kød og fjerkræ vil ofte være passende.
HONNING GIVER LÆNGERE HOLDBARHED TIL KØD
Når fedtet i kød iltes giver det med tiden kødet en harsk smag – eller som nogen siger: kødet kommer til at smage af køleskab. En rapport fra Slagteriernes Forskningsinstitut har vist, at honning kan beskytte kød mod harskning. Dette skyldes, at honningens antioxidanter forsinker harskning af kødet.
Når kødet marineres med honning eller fars blandes med honning overføres antioxidanter fra honning til kødet. Antioxidanterne forsinker den ødelæggende iltning og forlænger derved kødets holdbarhed.
Kilde: Leif Skibsted, professor i fødevarekemi ved Københavns Universitet.
Inspiration
Opskrifter med kød:
Opskrifter med fisk: