Honningparfait
0,5 l piskefløde, letpisket
1 dl past. æggeblomme
1,5 dl dansk honning
2 spsk. bipollen
Kandiseret citronskal
Skallen af 4 citroner
½ dl vand
½ dl sukker
Citronsifon
Saften af 4 citroner
300 g sukker
2 dl mælk
4 dl fløde
60 g proespuma fred
Honningtuile
75 g hvedemel
50 g æg
50 g smeltet smør
50 g dansk honning
Anretning
Rørsukker til gratinering
Honningparfait
Flødeskummet piskes let, indtil man kan begynde at se streger i den.
Æggeblommer og dansk honning piskes sammen med bipollen.
Æggemassen og flødeskummet vendes sammen og fryses i dybe tallerkener med bred kant.
Kandiseret citronskal
Citronerne vaskes og rives med et juliennejern.
Vand og sukker koges op, citronskallen koges med i 30 sekunder eller indtil de er gennemsigtige. Væsken sigtes fra og skallen tørres i varmeskab indtil servering.
Citronsifon (½ l sifon)
Ordn kandiseret citronskal før citronerne bruges til sifon.
Citronsaft og sukker koges op, hvorefter det afkøles indtil det er koldt.
Proespuma Fred blandes i mælk og fløde og massen piskes ned i citronsaften.
Kommes i en sifonflaske (½ l) og afkøles.
Tilsæt én patron og ryst til passende konsistens.
Honningtuile
Bland de tørre ingredienser og tilsæt æg, smør og dansk honning. Pisk sammen til en homogen masse. Tilsæt evt. vand hvis massen er for tyk.
Smøres ud i blad forme og bages ved 180 grader varmluft i ca. 8-10 min.
Opskrift: Kim Hymøller.