Krydderiforslag:

  • 10 g lakridsrod (granulat)
  • 20 g ingefær (hel)
  • 4 g rød sandeltræ

Lad krydderierne trække i 3-5 dage i en hel flaske Brøndumsnaps. Si igennem et klæde.
Smag mjøden til med udtrækket.
Vinder ved lagring et køligt sted et år eller to.

MORTENSTRUP MJØD MED HONNING

  • 12,5 kg dansk honning og 25 l vand koges sammen med en håndfuld humle (i stofpose) i ca. 3 timer.
  • Skummes kontinuerligt under kogningen.
  • Fordampet vand erstattes.
  • Det hele afkøles til ca. 25 grader og hældes på ballon.
  • Gær (madeira) tilsættes og gærrør påsættes.
  • Efter 30 dage omstikkes på en ren ballon og gæringen fortsætter.
  • Når der er ca. 3 blop pr minut i gærrøret omstikkes igen og ønskede krydderier tilsættes.

Anders Eg Larsen

 

Du kan finde flere lækre opskrifter her

Du kan også følge med på vores facebookside

eller hvad med at følge vores Youtube kanal