Ja, der er en meget stor mangfoldighed af honning. Der kan være forskel i farve, duft, smag og konsistens. Variationen i honning afhænger af flere faktorer, men først og fremmest afhænger det af, hvilke planter bierne har hentet nektar fra. Derudover kan der være variation fra egn til egn, fra årstid til årstid og fra biavler til biavler.
Honning kan indeholde sporer af bakterien Clostridium botulinum, som kan forårsage botulisme, også kaldet pølseforgiftning. Honning er helt ufarlig for større børn og voksne, for der kan bakteriesporerne ikke forårsage sygdom. Hos spædbørn kan indtagelsen af sporer derimod medføre sygdom, fordi de kan aktiveres og dele sig og danne giftstoffer i det specielle miljø, der hersker i fordøjelseskanalen hos spædbørn
Du skal købe dansk honning, fordi du dermed støtter bestøvningen af blomsterne på de danske marker og i den danske natur. Dansk honning er et rent naturprodukt fremstillet helt uden brug af tilsætningsstoffer og pesticider.
Honning er et naturprodukt, som bierne har lavet ud af den nektar de har samlet i de blomster, de har bestøvet. Det er honningens indhold af frugtsukker som har betydning for, om en honning er flydende eller fast. Honning fra klokkelyng har et højt indhold af frugtsukker, og derfor holder klokkelynghonning sig flydende. Derimod har honning fra rapsmarker et højt indhold af druesukker, hvilket gør den fast.